Reflexzone therapie

 

Wat is reflexzone therapie precies?

Iedereen heeft in zijn of haar lichaam een netwerk van meridianen/energiebanen lopen. Als de energie daar goed doorheen stroomt voel je je in balans, maar als er blokkades in bestaan dan kun je daar zowel fysieke als mentale klachten van krijgen. Reflexzone therapie slaat op het masseren van bepaalde punten op je handen of voeten, die samenhangen met bepaalde meridianen, organen en lichaamsdelen. Door deze punten op een bepaalde manier te masseren wordt de desbetreffende meridiaan gestimuleerd en kunnen diverse typen klachten verminderen. Je kunt daarbij denken aan klachten als chronische spierpijn, een prikkelbare darm of constante hoofdpijn. 

 

Is reflexzone therapie pijnlijk?

Ondanks dat de punten in sommige gevallen vrij stevig worden gemasseerd is reflexzone therapie niet pijnlijk. Door middel van massage, reflexzone therapie of een behandeling EMDR in Tilburg kan ik je helpen meer te ontspannen in het hier en nu, en trauma’s of nare gebeurtenissen uit het verleden los te laten. De combinatie van deze therapieën heeft een heel mooi effect op je gezondheid en geestelijke gesteldheid, maar ook één enkele behandeling kan al iets voor je betekenen.

 

Zorg goed voor je energetisch lichaam

Veel mensen zijn zich niet bewust van het feit dat ze naast hun fysieke lichaam ook een energetisch lichaam hebben. Als je veel stress ervaart, een trauma hebt meegemaakt of ziek bent geweest kan dit energetische lichaam uit balans zijn geraakt. Je kunt dan klachten ervaren waar je huisarts niet zo een twee drie antwoord op heeft, simpelweg omdat de oorzaak niet te vinden is in je fysieke lichaam. Ik kan je als energetische therapeut helpen, met reflexzone therapie bijvoorbeeld. Kom eens ervaren welke sensaties je voelt als de diverse drukpunten op je handen of voeten worden gemasseerd, en merk wat het doet met je gevoel. Mensen worden er vaak direct erg ontspannen van. Doordat de energie na deze behandeling weer vrijelijk door je meridianen kan stromen heeft ook je lichaam er veel baat bij. Het mooie van al deze behandelingen is: baat het niet dan schaadt het niet, dus probeer het ook eens en kijk wat het met je doet.

 

 

Meer weten?